Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги, ползвайте търсачката. Лесно е за всяко нещо да се пита, но все пак трябва и малко четене.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=61821
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=78905
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=5425
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=5773
    Last edited by DerMeister; d.m.y г., 09:54.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

• Търсих даже и в гоогле, благодаря.

Comment

• Здравейте,
        Има ли разлика между коляновите валове на АР146 1.4тс и АР146 1.6тс, и ако да, каква е?
        Alfa 156 1,6 TS ex
        Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
        Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

• Намерих си информация.
          Alfa 156 1,6 TS ex
          Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
          Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

• ---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 02:04.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
              В тоя случай водната помпа не е основният заподозрян. Вадите куплунга от датчика на радиатора, давате "на контакт" и с едно кабелче давате на маса(-) контактите в куплунга. Вентилаторът трябва да завърти или най малко да се чуват релетата за първа и втора скорост да цъкат когато местите по различните контакти. Ако ветилаторът завърти и на двете скорости трябва да се провери дали на кулунгът масата е налична и ако е - датчикът е за смяна (или водната помпа). Ако не завърти ...... започвате издирването от начало, но без мултимер едва ли ще се приключи темата.

п.п. И сега виждам че колегата е дал линкове към подходящи теми.....
              /

Благодаря, прочетох темите, които колегата е постнал и направих опит да пусна климатика, тогава трябва да върти перката постоянно и тръгна перката. Токова не разбирам, поръчал съм си датчика, ще го сменя, ако не стане ще го я водя на доктор.

Comment

• Откакто има премеждия с радиатора, се замислих дали има ефект, ако се направи пръскалка с вода за него, имам даже добра идея за целта ?

Comment

• Здравейте аз искам да попитам едно въпросче ? Колко пари върви една 145ца QV в перфектно състояние според вас ?

Comment

• в перфектно под 2000 няма да намериш а дори и за над 2000 не е гаранция, че ще е перфектна.
                    sigpic
                    33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                    Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Смених датчика, почна да върти перката.

Comment

• Защо когато въртя волана толкова ми падат оборотите? Стигат до около 500 и притриса за момент и ги вдига до нормални, днес даже ми се случи с паленето да пипна волана и угасна колата!? 146 2.0 16в цф1

Comment

• Първоначално публикувано от Alfa145quadrifoglio Покажи съобщение
                          Здравейте аз искам да попитам едно въпросче ? Колко пари върви една 145ца QV в перфектно състояние според вас ?
                          препоръката ми е към теб ако ще ти е първа кола не си вземай алфа ще има ремонти
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS 120 коня 1997

Comment

• Трудно ми задържа оборотите при висок товар. Днес при пуснат климатик, на всяко спиране оборотите ми падаха на около 550-600, притрисаше и после си задържаше 800, някакви насоки?

Comment

• Алтернатор .. замери как зарежда

Comment

• Благодаря, ще го замеря, ако не зарежда може ли само четки да се сменят или изцяло нов?

Comment

Working...
                                X